Site icon بلاگ

راهنمای کامل معیارهای فروش: چه چیزی را دنبال کنید، چگونه آن را دنبال کنید و چرا؟

مهم‌ترین معیارهای فروش که برای ارزیابی عملکرد تیم فروش خود باید پیگیری کنید، کدامند؟

معیارهای فروش را کشف کنید چرا که آن‌ها در موفقیت شما بسیار مهم هستند و باید بدانید که کدام شاخص‌ها را دنبال کنید. شما نمی‌توانید آنچه را که اندازه نمی‌گیرید مدیریت کنید. در حالی که شاخص‌ها در هر جنبه‌ای از کسب‌و‌کار حائز اهمیت هستند؛ اما در بخش فروش اهمیت آن‌ها دو چندان می شود.

مدیران فروش نمی‌توانند از شهود خود برای تصمیماتشان استفاده کنند زیرا آن‌ها با حجم زیادی از اطلاعات سر و کار دارند و با ریسک شکست مواجه هستند. به همین دلیل شرکت‌های موفق با وسواس زیادی همه چیز را درباره مدل بازار، استراتژی فروش و فروشندگان خود اندازه‌گیری می‌کنند.

برای راهنمایی شما در یافتن اعدادی که باید به آن‌ها توجه داشته باشید، ما یک راهنمای کامل از معیارهای فروش را گردآوری کرده‌ایم:

معیار فروش چیست؟

معیارهای فروش نقاط داده‌ای هستند که عملکرد یک فرد، یک تیم یا شرکت را نشان می‌دهند و به ارزیابی میزان پیشرفت نسبت به هدف، آماده‌سازی برای رشد آینده، تنظیم جبران فروش، اعطای مشوق‌ها و پاداش‌ها و شناسایی هرگونه مسائل استراتژیک کمک می‌کنند.

انواع معیارهای فروش

اکنون شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که انواع معیارهای فروش کدامند و کدام یک از آن‌ها را باید دنبال کرد. ما آن‌ها را به چند بخش مختلف تقسیم کرده‌ایم و توضیح داده‌ایم:

شاخص‌های کلیدی عملکرد فروش (KPIs)

این معیارهای فروش برای اندازه‌گیری عملکرد کل شرکت حائز اهمیت هستند.

معیارهای فروش مبتنی بر فعالیت

این معیارهای فروش، نشان‌دهنده فعالیت‌های روزانه فروشندگان شما و قابل مدیریت هستند. در واقع مدیران فروش می‌توانند مستقیماً بر آن‌ها تأثیر بگذارند.

تصور کنید که یکی از نمایندگی‌های شما به اهداف فروش خود نرسیده است و با بررسی معیارهای فعالیتی‌اش متوجه می شوید که او به اندازه کافی ایمیل برای مشتری احتمالی خود ارسال نکرده است. شما نمی توانید میزان فروش یک فروشنده را کنترل کنید؛ اما می‌توانید به آن‌ها بگویید که تعداد ایمیل‌های ارسالی‌شان را در روز افزایش دهند.

معیارهای فروش مبتنی بر فعالیت، شامل موارد زیر است:

معیارهای فروش مبتنی بر فعالیت معیار های مهمی هستند و در پیش‌بینی فروش شما نقش اصلی را دارند.

معیارهای فروش مبتنی بر قیف فروش 

با این شاخص‌ها می‌توانید سلامت قیف فروش خود را ارزیابی کنید و بفهمید که چه چیزهایی در فرآیند فروش کلی شما به خوبی کار می‌کنند و چه عواملی تاثیر منفی می‌گذارند. برای درک بهتر داده‌های این معیار فروش، باید آن‌ها را در یک بازه زمانی خاص، مانند یک ماه یا یک فصل و به صورت فردی یا تیمی ارزیابی کنید.

معیار های فروش مبتنی بر جذب مخاطب (Lead Generation)

فروشندگان شما چقدر به چشم‌اندازهای فروش اهمیت می‌دهند؟ شاخص‌های در درک این موضوع به اشما کمک می‌کنند:

معیارهای فروش مبتنی بر ابزار و تکنیک‌ها (Outreach Sales)

برخی از معیارهای این دسته احتمالاً برای شرکت شما مهم نخواهند بود. زیرا به فرایند فروش و استراتژی فروش شما بستگی دارد. اگر نمایندگان شما منحصراً چشم‌اندازهایی را که در نمایشگاه‌های تجاری ملاقات کرده‌اند، هدف قرار دهند؛ میانگین زمان تماس اولیه یا جلسه اولیه بازتاب بهتری از عملکرد آن‌ها است تا نرخ ایمیل‌های بازشده.

معیارهای فروش از طریق ایمیل

معیارهای فروش تلفنی

معیارهای فروش از طریق شبکه‌های اجتماعی

معیارهای تبدیل سرنخ‌ها

معیارهای کانال فروش (Channel Sales)

این معیارها به شما کمک می‌کند تا استراتژی کانال فروش خود را بهتر کنید.

معیارهای بهره‌وری فروش

بهره‌وری فروش در قالب سرعتی تعریف می شود که فروشندگان شما را به اهداف درآمدی خود می‌رساند. هرچه زمانی که یک فروشنده صرف‌ می‌کند تا به سهمیه فروش خود برسد، کمتر باشد؛ بهره‌وری فروش او بیشتر می‌شود.

برای ارزیابی میزان بهره‌وری نمایندگان فروش خود، از این معیارها استفاده کنید:

معیارهای استخدام برای فروش

بدون داشتن یک استراتژی قوی برای استخدام نیروی فروش، رسیدن به اهداف فروش برای شما سخت می‌شود و هیچ چیزی نمی‌تواند از دست رفتن سهمیه فروش توسط یک کارمند فروش قوی یا متوسط را توجیه کند.

مدیران فروش برای انجام وظایف خود در سریع‌ترین زمان ممکن، تحت فشار هستند و این موضوع اغلب اوقات به استخدام کارمندان با سطح متوسط منجر می‌شود. با تکیه بر داده‌هایی که به شما می‌گویند چه زمانی و چگونه نیرو استخدام کنید، می‌توانید از این مشکل جلوگیری کنید.

شما باید این موارد را پیگیری کنید:

همچنین اندازه‌گیری معیارهای همسوسازی (آنبوردینگ) کارکنان جدید هم مهم است. 

رمپ فروش (Sales Ramp)

رمپ فروش نشان‌دهنده مدت زمانی است که یک فروشنده جدید برای بهره‌وری کامل نیاز دارد. از این معیار می‌توانید برای تصمیم‌گیری درباره استخدام و اخراج، میزان انتظار از نیروهای جدید و ایجاد یک پیش‌بینی فروش دقیق استفاده کنید.

روش‌های مختلفی برای محاسبه آن وجود دارد. نرم افزار سی ار ام‌ معمولاً به طور خودکار میزان دستیابی به ۱۰۰% سهمیه فروش را محاسبه می‌کنند که می توانید از آن برای محاسبه رمپ فروش هم استفاده کنید. برای مثال، اگر به طور معمول یک فروشنده چهار ماه طول بکشد تا ۱۰۰% سهمیه فروش را به دست آورد، Sales Ramp شما ۴ ماه است.

به یاد داشته باشید که اصلی ترینموضوع مورد اشاره برای انچه در تعریف، مفهوم و معنی crm چیست، آمده است: برقراریارتباط و پیوند سوداور بین مشتریان و صاحب یک کسب و کار است. بطوری که منجر به سب رضایت مشتری و تبدیل او به یک مشتری وفادار شود.

معیارهای فرآیند، ابزار و پذیرش آموزشِ فروش

بیشتر شرکت‌ها سرمایه‌گذاری زیادی در زمینه آموزشِ فروش انجام می‌دهند. برای اطمینان از اینکه پولتان را عاقلانه هزینه کرده‌اید، معیارهای زیر را دنبال کنید:

اندازه‌گیری میزان پذیرش CRM و فناوری، نسبتا ساده است. فقط کافی است به داده‌های مورد استفاده خود نگاه کنید. با این حال دانستن اینکه چند نماینده فرآیند فروش شما را دنبال می‌کنند، چالش برانگیز است.

 در ادامه، بیایید نگاهی به نحوه درک داده‌های خام با استفاده از شاخص‌های پیشرو و تاخیری بیندازیم:

شاخص‌های پیشرو و تأخیری در فروش

از شاخص‌های پیشرو و تأخیری در فروش برای پیش‌بینی فروش و بررسی نتایج نهایی استفاده می‌شود.

شاخص‌های پیشرو در فروش

یک شاخص پیشرو نتایج شما را پیش‌بینی می‌کند؛ به عبارت دیگر به شما می‌گوید که در کدام جهت حرکت می‌کنید در حالی که هنوز زمان برای تغییر نتیجه نهایی وجود دارد. در حالی که اندازه‌گیری شاخص‌های پیشرو نسبت به شاخص‌های تاخیری دشوارتر است، تأثیرگذاری آن‌ها هم بسیار راحت‌تر است.

شاخص‌های تاخیری در فروش

یک شاخص تاخیری، نتایج نهایی شما را منعکس می‌کند. آن‌ها عمدتاً واکنشی هستند و نه فعال. برای مثال، یک شاخص تاخیری ممکن است سهمیه تیم شما در پایان ماه باشد. پس از مشاهده شاخص‌های تاخیری، زمان آن رسیده است که برای بهبود نتایج، برنامه فروش ارائه دهید.

معیار های فروش SaaS 

نرم افزار به عنوان سرویس یا SaaS یک مدل توزیع نرم‌افزاری است که به مشتریان امکان می‌دهد در بستر اینترنت به نرم‌افزارهای مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند. 

SaaS و کسب‌و‌کارهای مبتنی بر وجه اشتراک به معیار های فروش متفاوتی نیاز دارند. زیرا درآمد این خدمات در مدت زمان طولانی (عمر مشتری) به دست می‌آید. اگر مشتری از خدمات راضی باشد، مدت طولانی با شما در ارتباط خواهد بود و سود به دست آمده از آن مشتری به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد.

از سوی دیگر، اگر مشتری ناراضی باشد، آن‌ها به سرعت کسب‌و‌کار شما را ترک می‌کنند و شما با توجه به سرمایه‌گذاری‌ای که برای به دست آوردن آن مشتری انجام داده‌اید، ضرر خواهید کرد. بنابراین به جای تمرکز بر جذب مشتری «اولین فروش»، بر حفظ مشتری «فروش دوم» تمرکز کنید.

KPI‌ های فروش قابل بررسی در قروش SaaS، شامل موارد زیر است: 

داشبورد معیارهای فروش در نرم‌افزار CRM

داشبورد معیارهای فروش یک دید بصری از داده‌ها و معیارهای فروش کسب‌و‌کار شما ارائه می‌دهد. همچنین گزارش‌های مختلفی را به رهبران فروش و نمایندگان شما برای تجزیه و تحلیل نمایش می‌دهند.

 معیارهای فروش قابل پیگیری در داشبورد فروش عبارتند از:

عملکرد فروش هر نماینده

با پیگیری نحوه عملکرد هر فروشنده، رقابت دوستانه ایجاد کنید. معیارهای فروش خود را بر اساس رفتاری که می‌خواهید رواج دهید، انتخاب کنید.

فعالیت‌های فروش

با یک داشبورد فعالیت، نمایندگان فروش خود را بر روی کارهای مناسب متمرکز کنید. بررسی کنید چند روز متوالی آن‌ها وارد نرم افزار CRM شده‌اند، چند تماس در هفته گذشته برقرار کرده‌اند، چند ارائه داشته‌اند، چند ایمیل ارسال کرده‌اند و مواردی از این قبیل.

مدیریت فروش

برای مدیران فروش بسیار مهم است که بدانند که تیم چگونه پیش می‌رود. ارزش فرصت‌های جدید را در مقایسه با ماه یا سه ماهه قبلی، ارزش وزنی قیف فروش، کل فروش در نسبت با سهمیه فروش و… را پیگیری کنید.

گزارش‌های قیف فروش

شما می‌خواهید بدانید چند مخاطب چذب شده است، چند نفر تعیین صلاحیت شده اند و چه تعدادی در قیف فروش هستند. درک اعداد مهم است تا بتوانید تصمیمات بهتری برای تیم بگیرید و اهداف جدیدی را تعیین کنید. این گزارش همچنین می‌تواند به شما در شناسایی و تشخیص نقاط اصطکاک قیف فروشتان کمک کند.

می‌خواهم از CRM رایگان پیام گستر استفاده کنم

جمع‌بندی: برای افزایش کارایی و رشد بهتر، معیار های فروش را دنبال کنید

پیگیری معیار های فروش بسیار حائز اهمیت است و باید اطمینان حاصل کنید که تیم شما در مسیر درست حرکت می‌کند. با دقت اولویت‌ها را انتخاب کنید و سپس تصحیح دوره‌ای را انجام دهید. شما می توانید پیشرفت خود را تجزیه و تحلیل کنید، به اهداف فروش خود برسید و بر نتیجه نهایی خود تأثیر مثبت بگذارید.

منبع: hubspot